Viss par šokolādi


Produktu ražošanā izmantojam

  • Augstākās kvalitātes Belcolade (Beļģu) šokolādi
  • Augstākās kvalitātes Vācu marcipānu
  • Premium klases žāvētus augļus, riektus un ogas
  • Ar saldēšanas metodi kaltētas ogas


"Aspasia" saldumu ražošanā tiek izmantota 

viena no pasaulē labākajām šokolādēm „Belcolade”!


Laipni lūdzam- īstas beļģu šokolādes pasaulē!

„Belcolade” – īsts beļģu šokolādes zīmols, kuru ražo vienīgi Erembodegemā (Erembodegem), Beļģijā. Katra „Belcolade” šokolāde ir kulminācija mūsu 25 gadu kompetencei pirmšķirīgas garšas šokolādes ražošanā. Šo gadu gaitā esam kļuvuši par uzticamu partneri tūkstošiem profesionāļu, kuri līdzīgi mums izjūt kaislību pret šokolādi, visā pasaulē. Izmantojot īpašas zināšanas, mūsu šokolāde tiek ražota no rūpīgi atlasītām sastāvdaļām, profesionāli sajaukta un prasīgi pārbaudīta. Visu to darām, pilnībā ievērojot tradīcijas. Tieši tādēļ „Belcolade” ir slavena ar to, ka piegādā augstākās kvalitātes produktus, kuriem ir pirmšķirīga garša.

Beļģu šokolāde ir slavena visā pasaulē ar pirmšķirīgu kvalitāti un garšu.

Garda šokolāde sākas ar rūpīgi izvēlētām sastāvdaļām, un tādēļ esam izveidojuši ilgtermiņa sadarbību ar saviem piegādātājiem. Tas ļauj mums pastāvīgi nodrošināt augstu kvalitāti.Mēs izvirzām stingras prasības attiecībā uz kakao pupiņu izcelsmi. Mēs meklējam vienīgi augstāko kvalitāti, lai varētu izgatavot šokolādi ar pirmšķirīgu garšu.Mūsu kakao pupiņas nāk no trīs kontinentiem: Dienvidamerikas un Centrālās Amerikas (South, Central America), Āfrikas (Africa) un Āzijas (Asia). Katrai valstij ir savs speciālsortiments, kakao šķirnes un garšas. „Belcolade” strādā kopā ar īpaši izvēlētiem fermeru kooperatīviem, kuri izmanto vienus un tos pašus procesus ražas ievākšanas laikā un laikā pēc ražas ievākšanas: Par sevi saka „Belcolade”

Šokolādes ražošana-

Viss sākas ar necilo kakao koku. Audzēts šaurajā subtropu joslā ap ekvatoru (precīzāk, jo īpaši rajonā starp 23. ziemeļu un 23. dienvidu platuma grādiem), kakao koks ir augstas kvalitātes šokolādes garšas un labuma avots.
Vislielākās kakao audzētājas valstis ir Ziloņkaula Krasts (Ivory Coast) un Gana (Ghana). Tomēr, lai gan kakao kokam patīk karstais klimats, tam nepatīk tieši saules stari. Tādēļ to audzē tuvumā esošu koku ēnā. Pēc pie kakao koka stumbra augošo ziedu apputeksnēšanas izveidojas krāsaini augļi. Kad augļi nogatavojas, tos novāc ar rokām, izmantojot mačeti, lai nebojātu kokus. Kakao pupiņas izņem no pāksts, izklāj kopā ar augļa mīkstumu, fermentē un izžāvē – tas viss notiek izcelsmes valstī. Pēc izžāvēšanas lielāko daļu atlikušo kakao pupiņu nosūta uz Eiropu un Ameriku, kur tās izlaiž caur drupinātāju, kas pārspiež čaumalu, lai sadrupinātu kakao pupiņas. Pēc tam sadrupinātās kakao pupiņas apgrauzdē un smalki samaļ – nepieciešams posms, kas ir svarīgs iegūtās šokolādes kvalitātei. Šajā procesā iegūto produktu dēvē par kakao masu, kuru pēc tam presē, lai pagatavotu kakao sviestu, ko izmanto, lai samazinātu iegūtās šokolādes viskozitāti. Pēc presēšanas no kakao masas iegūst aptuveni 55% kakao sviestu un 45% kakao pulveri. Tieši šajā brīdī „Belcolade” šokolādes speciālisti liek lietā savu maģiju. Viņu darbs ir sarežģīts un iekļauj trīs būtiski svarīgus procesus, kuri padara beļģu šokolādi tik unikālu: sastāvdaļu izvēli, rafinēšanu un pašas šokolādes konšēšanu (maisīšanu). Citiem vārdiem sakot, „Belcolade” brīnišķīgā garša sākas ar rūpīgu sastāvdaļu atlasi. Vienīgi vislabākās kvalitātes kakao pupiņas no visas pasaules tiek atlasītas un prasmīgi sajauktas. Erembodegemas fabrikā „Belcolade” ekspertu komanda veic sastāvdaļu analīzi, lai nodrošinātu vienīgi vislabākās kvalitātes kakao masas, kakao sviesta un citu sastāvdaļu izmantošanu. Protams, izmantojam vienīgi 100% kakao sviestu un 100% dabīgu vaniļu. Nākamais posms ir saistīts ar sastāvdaļu sajaukšanu. Atkarībā no ražojamās šokolādes tiek kombinētas dažādas sastāvdaļas. Piemēram, tumšā šokolāde nesatur piena pulveri, bet baltajai šokolādei nepievieno kakao masu. Pēc tam šokolādes masu rafinē. Beļģu šokolāde ir slavena ar tās smalkumu un neticamo garšu mutē. Tas ir saistīts ar diviem būtiski svarīgiem posmiem. Vispirms, visas daļiņas samaļ līdz vienādam izmēram (150 mikroni). Tad šokolādi sasmalcina vēl vairāk – aptuveni līdz 20 mikroniem, ko cilvēka mēle vairs nespēj sajust, nodrošinot gludu, biezu struktūru.
Pēc šokolādes samalšanas to konšē (maisa), lai nodrošinātu pilnīgi viendabīgu struktūru. Šajā posmā izgaro palikušais mitrums un gaistošie aromāti, kamēr izveidojas vēlamie garšas komponenti ciešā cukura, piena pulvera un kakao masas saskarē. Šis solis ir būtisks raksturīgās „Belcolade” garšas radīšanā. Nākamajā posmā jāpielāgo šokolādes viskozitāte, pievienojot kakao sviestu atbilstoši gala lietojumam. Piemēram, šokolādei, kuru var izmantot cepšanā, nepieciešams mazāk kakao sviesta nekā šķidrajai šokolādei, kuru izmanto pārklājumiem. Nobeigumā šokolādi temperē, lai tā sacietē un saraujas. Šis procesa posms ir svarīgs, lai izveidotu labas kušanas īpašības mutē un piešķirtu šokolādei īstu spīdumu.
No šā brīža atliek vienīgi to iesaiņot un piegādāt.

Senākā izcelsme-

Šokolādes senākā izcelsme sniedzas līdz maijiem un actekiem Dienvidamerikā. Viņi bija pirmie, kas gatavoja šokolādes dzērienu, kuru uzskatīja par dievišķu dzērienu ar mistiskām īpašībām. Spāņu konkistadori atveda šokolādes dzērienu uz kontinentālo Eiropu un pielāgoja savai garšas izjūtai. Tā sagūstīja Spānijas un Francijas karaļgalmu sirdis un garšas kārpiņas, un drīz arī pārējā Eiropa bija šokolādes burvestības varā.Tomēr pagāja visai ilgs laiks, līdz parādījās pirmā šokolādes tāfelīte. Nozīmīgs pagrieziena punkts šokolādes vēsturē. 1674. gadā Londonas veikals „Coffee Mill & Tabasco Roll” spēra pirmos soļus šajā virzienā, prezentējot pirmo spāņu stila „šokolādes desiņu”. 1830. gadā šveicietis Šarls-Amedijs Kolers (Charles-Amédée Kohler) pirmoreiz sajauca lazdu riekstus ar šokolādi, joprojām dzēriena veidā. Septiņpadsmit gadus vēlāk Anglijā dienasgaismu ieraudzīja pirmā šokolādes tāfelīte. Nākamais pagrieziena punkts tika sasniegts 1875. gadā, kad tika radīta piena šokolāde. Henrijs Nestle (Henri Nestlé) bija tikko izgudrojis kondensēto pienu, kas ļāva Danielam Peteram (Daniel Peter), kurš tāpat kā Kolers bija šveicietis, izstrādāt piena šokolādes recepti.

Iepriecini sevi un citus ar šokolādi- vienu no pasaules baudām!


Fakti par šokolādi-

  • ·       Šokolādes sastāvā ir viela teobromīns, kas sniedz baudas, laimes sajūtu un uzlabo garastāvokli!
  • ·       Ārsti un zinātnieki iesaka šokolādi enerģijas atjaunošanai, labam garastāvoklim, jo apmierināts, priecīgs cilvēks ir vesels cilvēks!
  • ·       Vārds šokolāde grieķu valodā nozīmē „Dievu ēdiens”
  • ·       Šokolādes procedūras palīdz likvidēt celulītu un uzlabot ādu.
  • ·       Īstenībā rūgto jeb tumšo šokolādi derētu regulāri baudīt ikvienam, jo apēdot nedaudz šokolādes ik dienas, tavs prāts darbosies daudz labāk. Šokolāde palīdz apasiņot smadzenes. Ne velti pastāv uzskats, ka studentiem jāēd šokolāde eksāmenu sesijas laikā, kad it īpaši nepieciešams mazināt stresu un palielināt prāta asumu.
  • ·       Savukārt psihologi apgalvo, ka šokolādes tāfelītes turēšana pa rokai ir lielisks līdzeklis, kā uzlabot komunikāciju. Sarunas partnerim piedāvātais šokolādes gabaliņš mēdz darīt īstus brīnumus.
  • ·       100 g šokolādes katru dienu spēj pagarināt cilvēka mūzu pat par 6 gadiem, uzskata Austrālijas pētnieki.